Udendørs fliser

Langt de fleste indkørsler og terrasser er lagt med betonfliser som man kender. De findes i mange forskellige størrelser og er også billigere end keramiske fliser. Man har få farvemuligheder men det største problem er at det kræver vedligeholdelse ifm. flisepest bl.a.

Ved valg af keramiske fliser får du både en betydelig pænere indkørsel/terrasse samtidig med, at du ikke skal vedligeholde det.

Keramiske fliser til indkørsel

Brudstyrken på vore keramiske fliser er høj selvom de kun har en tykkelse på 2 cm. De Mange har en frygt for at disse fliser ikke er tilegnet til en indkørsel men hver 60×60 flise har en brudstyrke på intet mindre en 1,3 ton. Disse 2cm tykke fliser i 60 x 60 som også er egnet til indkørsel finder du her. De findes i nærmest alle klassiske farver og forskellige design. Vores udvalg af 45 x 90 i 2cm finder du her. En ren beton flise som man kender, i samme størrelse, skal have en tykkelse på mere end det dobbelte for at opnå samme brudstyrke.

Alt kan naturligvis ødelægges ved forkert brug, men vi forventer en levetid på mere end 25-30 år, på vore udendørs belægninger.

Opbygning af underlag:

Som udgangspunkt er proceduren nøjagtig den samme, uanset der skal lægges almindelig beton fliser eller keramik fliser.

Der er en række forhold som skal være i orden. Tag altid en professionel med på råd.

Af gode grunde kan vi ikke rådgive omkring opbygning af underlag, da vi ikke kender de gældende bundforhold, dræning osv. osv.

Betonfliser kan oftest vibreres efter nedlægning. Dette er ofte nødvendig, fordi beton fliserne aldrig er helt ens i tykkelsen. Keramikfliser kan ikke vibreres, hvilket heller ikke er nødvendigt da fliserne er helt ens i tykkelse.

Det er en god idé at lave afretningslaget så tyndt som muligt, da der er mindst bæreevne i afretningslaget. Vær omhyggelig med at rette af.

Der er én ting som keramik fliser ikke tåler. De må ikke støde sammen. Derfor skal der monteres T stykker samt X imellem fliserne. Disse firker samtidig som fugekryds, og giver en fuge på 3 mm.

Fuge til dette

Der er flere muligheder.

Der kan stadig bruges den strandsand som man kender det. Et godt alternativ til dette er stenmel, som sætter sig hårdere, og stabiliserer og dræner bedre.

Vi anbefaler dog at man bruger færdigblandede fuge materialer, som hærder op som en let elastisk beton. Blandingen fejes / skrabes ned i flisefugerne og nedvandes med vand. Disse typer har klare fordele og man opnår samtidig et flottere resultat. Ingen fuge materiale på fliserne, og betydelig minimering af ukrudt.